ΚΟΣΜΟΣ

IKEA: Σταματήστε να κοιμάστε στα καταστήματά μας

IKEA: Σταματήστε να κοιμάστε στα καταστήματά μας
REUTERS/Yves Herman

Μια παράξενη συνήθεια έχουν υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό νεαροί στη Σουηδία, που επιχειρούν να περάσουν τα βράδια τους σε καταστήματα των IKEA. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί δέκα τέτοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο ενώ η εταιρία ήδη προβαίνει σε ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει το συγκεκριμένο φαινόμενο. 

Οι φαρσέρ κρύβονται σε ντουλάπια και όταν το κατάστημα κλείσει βγαίνουν, έχοντας στην διάθεση τους αρκετές ώρες για να κάνουν ό,τι θέλουν. Η πράξη τους επισύρει κατηγορίες καταπάτησης ξένης περιουσίας, όμως δεν φαίνεται να τους απασχολεί.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Johanna Iritz, μιλώντας στο Associated Press, τόνισε πως το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια των παραβατών.

Δύο κορίτσια 14 ετών επιχείρησαν να περάσουν το βράδυ τους στα IKEA της Σουηδίας, όμως φοβήθηκαν μήπως ενεργοποιήσουν τον συναγερμό και παρέμειναν στο ντουλάπι, όπου ήταν κρυμμένες. Το επόμενο πρωί, το προσωπικό ασφαλείας τις βρήκε και τις οδήγησε στην αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας, Jakob Holmström, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα είπε: «λόγω της νεαρής ηλικίας των δύο κοριτσιών επιλέξαμε να μην τις μηνύσουμε. Αντ΄αυτού μιλήσαμε με τους γονείς τους, για να λύσουν το θέμα».

«Ελπίζουμε αυτή η τάση να μειωθεί. Δεν καταλαβαίνουμε το αστείο της υπόθεσης».

Άλλος εκπρόσωπος μιλώντας στο BBC τόνισε: «Εκτιμάμε το ενδιαφέρον για την IKEA και θέλουμε να προσφέρουμε χαρούμενες εμπειρίες, όμως η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι η πρώτη προτεραιότητα μας και γιαυτό δεν το επιτρέπουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ