ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βερολίνο: Τι δείχνουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπόπτου (aud)

Επίθεση Βερολίνο: Τι δείχνουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπόπτου (aud)
REUTERS/Fabrizio Bensch

Διαφορετικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της χώρας και κατά κύριο λόγο στη δυτική Γερμανία κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία πραγματοποιούν οι γερμανικές αρχές για τον εντοπισμό του ύποπτου ως δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του CNN Greece από το Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, η αστυνομία κάνει εφόδους σε μέρη που είχε μείνει κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Γερμανία ο Τυνήσιος Ανίς Άμρι, καθώς θεωρούν πιθανό ότι μπορεί να κρύβεται εκεί.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι αρχές είχαν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του ύποπτου για δράστη με μουφτήδες, οι οποίοι φέρονται να έχουν επαφές με το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο καθώς αυτές ήταν κωδικοποιημένες, τα στοιχεία δεν αρκούσαν ώστε οι εισαγγελικές αρχές να τον συλλάβουν.

Παρά την απαγόρευση εξόδου του Άμρι από την Ιταλία, όπου και είχε συλληφθεί το 2011, εκείνος κατάφερε να μπει στην Γερμανία με αιγυπτιακό διαβατήριο.

Λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές και για το πρόσωπο του Πολωνού οδηγού, ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε στο Βερολίνο. Η τελευταία συνομιλία ήταν με την γυναίκα του στις 14:00 το μεσημέρι, μερικές ώρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση, όπου την ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο Βερολίνο. Οι αρχές λένε ότι, όπως δείχνει το GPS, είχε παρκάρει πολύ κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Επιπλέον, όπως φαίνεται, έδωσε ηρωική μάχη με τον δράστη, αφού το σώμα του έχει πολλές αμυχές από πάλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ