ΚΟΣΜΟΣ

Επιτάχυνση των απελάσεων ζητά η Άνγκελα Μέρκελ

Επιτάχυνση των απελάσεων ζητά η Άνγκελα Μέρκελ
REUTERS/Hannibal Hanschke

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τυνήσιο πρόεδρο Μπεζί Καίντ Εσεσμπζί (Beji Caid Essebsi), με αφορμή την είδηση του θανάτου του μακελάρη του Βερολίνου Ανίς Αμρί.

Συγκεκριμένα, η καγκελάριος ζήτησε να επιταχυνθούν οι απελάσεις όσων έχουν απορριφθεί από την κυβέρνηση για το αίτημα ασύλου αλλά τόνισε επίσης ότι επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων. Υπενθυμίζεται πως ο Τυνήσιος τρομοκράτης είχε ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία, η οποία είχε απορριφθεί, ωστόσο οι Αρχές της χώρας του δεν τον δέχονταν πίσω.

Όπως είπε η Μέρκελ:

Κάναμε μεγάλη πρόοδο αυτό το χρόνο (όσον αφορά το μεταναστευτικό), και οι Τυνήσιοι πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραμένουν στη Γερμανία. Είπα στον Τυνήσιο πρόεδρο πως πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της απέλασης.

Επιπλέον, η καγκελάριος δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η επίθεση στο Βερολίνο εγείρει πολλά ερωτήματα καθώς και ότι η χώρα θα λάβει γρήγορα, τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ