ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Χτυπήματα» τζιχαντιστών σε εκκλησίες φοβάται το FBI

ΗΠΑ: «Χτυπήματα» τζιχαντιστών σε εκκλησίες φοβάται το FBI
CNNi

Έντονη είναι η ανησυχία των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών για ενδεχόμενες επιθέσεις οπαδών του Ισλαμικού Κράτους τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων, σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, όπως οι εκκλησίες.

Όπως μεταδίδει το CNNi, το FBI και το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας, εξέδωσαν ένα δελτίο, με το οποίο ζητούν από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές καθώς αν και δεν έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένες απειλές, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους καλούν τους υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον εκδηλώσεων για τις γιορτές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και λειτουργιών σε εκκλησίες.

Στο παρελθόν, οι οπαδοί του ISIS έχουν διατυπώσει δημοσίως τις απειλές τους, κατά στρατιωτικών στόχων κυρίως, αλλά και κατά των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Οι πιο πρόσφατες από αυτές τις απειλές κάνουν και τον συσχετισμό με τις επιθέσεις στο Βερολίνο, και στη Νίκαια της Γαλλίας.

Το έγγραφο με την προειδοποίηση για πιθανές επιθέσεις διαβιβάστηκε στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις μαζί με έναν κατάλογο με τις εκκλησίες που υπάρχουν σε αμερικανικό έδαφος και δημοσιεύθηκε σε ιστοτόπους που διατηρούν οι οπαδοί των τζιχαντιστών.

Οπαδοί του ΙΚ «συνεχίζουν» να απευθύνουν «προτροπές για επιθέσεις εναντίον εορταστικών συγκεντρώσεων», συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων «με στόχο εκκλησίες», ανέφερε το σήμα, που περιγράφει επίσης διάφορες ενδείξεις ύποπτης δραστηριότητας για την οποία η αστυνομία πρέπει να επαγρυπνεί.

Feds warn of ISIS threats to churches, holiday events, By Evan Perez and Shimon Prokupecz, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ