Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλη τη Ρώμη και το Βατικανό
Τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των Χριστουγέννων ενισχύθηκαν από το Σάββατο σε όλη την Ιταλία και το Βατικανό, μετά τον θάνατο του Τυνήσιου τζιχαντιστή που ευθύνεται για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.
Ενώ οι Αρχές προσπαθούν να καθορίσουν αν ο Άνις Άμρι είχε συνεργούς στην Ιταλία και αφού έγινε γνωστό ότι τρεις άνδρες που σχετίζονταν μαζί του συνελήφθησαν στην Τυνησία, οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη.
Στη Ρώμη απαγορεύτηκε σε ημιφορτηγά και νταλίκες να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης. Πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, με καλυμμένα τα πρόσωπα, έχουν στήσει μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν σε τουριστικά αξιοθέατα ή σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη στις γιορτές, μεταδίδει το ΑΠΕ.
Στους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό, όπου ο πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου απόψε, περιπολικά της αστυνομίας και τζιπάκια του στρατού έχουν αναπτυχθεί κάθε 100 μέτρα.
Τα μέτρα έχουν ενισχυθεί επίσης στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις, ιδίως κοντά σε μεγάλες εκκλησίες όπου συγκεντρώνονται πολλοί πιστοί.
Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι απόλυτα υγιής και έχει τον πλήρη έλεγχο»
19:24
Τεράστια φωτιά στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο - Καταστράφηκε η οροφή
19:15
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 17χρονος που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης
19:05
Η επιβλητική εμφάνιση της Νικόλ Κίντμαν με Schiaparelli στην πρεμιέρα του «Margo’s Got Money Trouble (pics)
18:56