ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Η γιατρός της «ελπίδας» ανάμεσα στους επιβάτες;

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Η γιατρός της «ελπίδας» ανάμεσα στους επιβάτες;
REUTERS

Ανάμεσα στην λίστα των 92 επιβαινόντων του ρώσικου στρατιωτικού αεροσκάφους, που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα, είναι και η γνωστή γιατρός, ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος Ελισαβέτα Γκλίνκα.

Η γιατρός Λίζα, όπως είναι γνωστή, μετέφερε φάρμακα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λατάσε στη Συρία.

Η φιλανθρωπική οργάνωσή της «Fair Help», παρέχει πρώτες ύλες και ιατρικές υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη. Είναι ιδιαίτερα γνωστή σε Ρωσία και Ουκρανία ως η γιατρός που δίνει την ελπίδα σε όσους της έχουν χάσει.

Έχει το δικό της blog και είναι πολύ δραστήρια αριβίστρια. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάηλ Φεντότοβ θα πήγαινε μαζί με την γιατρό στη Συρία με το αεροσκάφος Tu-154, αλλά δεν του επετράπη.

giatros

«Ξέρω ότι θα πήγαινε εκεί. Θα πετάγαμε μαζί, αλλά μόνο σε εκείνη το επέτρεψαν. Και ξέρω ότι θα μετάφερε φάρμακα. Αυτό δεν ήταν ταξίδι αναψυχής, μετέφερε ιατρική αγωγή για το πανεπιστήμιο της Λατάσε», είπε ο Φεντότοβ.

Οι πληροφορίες για την τύχη της είναι ακόμη αναμεμειγμένες καθώς άλλες πηγές αναφέρουν πως δεν ανέβηκε τελικά στο «μοιραίο» αεροσκάφος.

Οι έρευνες στο σημείο που βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια, 1.5 χιλιόμετρο από τις ακτές του Σότσι, είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ να πάει στο σημείο για επίβλεψη.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί πέντε από τις σορούς των επιβαινόντων.

Διαβάστε ακόμη:

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Έχει αποκλειστεί η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης

Συντριβή Ρωσικού αεροσκάφους: Βίντεο από τις πρώτες έρευνες

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Οι μουσικοί, οι δημοσιογράφοι και ο τραγουδιστής που έμεινε πίσω (vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ