ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Θαρραλέοι πιλότοι «τα βάζουν» με θυελλώδεις ανέμους (vids)

Μεγάλη Βρετανία: Θαρραλέοι πιλότοι «τα βάζουν» με θυελλώδεις ανέμους (vids)
Youtube/Spotter 101

Ο τυφώνας Μπάρμπαρα χτύπησε το Ηνωμένο Βασίλειο προκαλώντας πολλά προβλήματα στις πτήσεις. Πολλά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να βρουν τους πιο παράδοξους τρόπους προσγείωσης για να καταφέρουν να αποβιβάσουν τους επιβάτες τους με ασφάλεια.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες αντιμετώπισαν την ίδια δυσκολία, όμως όλα τα αεροπλάνα βγήκαν νικητές από την «μάχη».

Οι άνεμοι υπολογίζεται ότι κινούνταν με ταχύτητα 60-10 χλμ/ώρα πράγμα που κάνει αντιληπτό πόσο δύσκολο ήταν το έργο των πιλότων... ή μήπως όχι;

Παρότι ανησυχητικές, οι προσγειώσεις απέναντι σε τέτοιους ανέμους, μάλλον είναι θέμα ρουτίνας. Οι πιλότοι έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες συνθήκες.

Σε αυτές τις καταστάσεις αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να γυρίσουν την μύτη του αεροσκάφους στην φορά του ανέμου, όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανέβασε ο λογαριασμός Spotter 101 στο Youtube, και να βρουν την κατάλληλη στιγμή να προσγειωθούν.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί ζημιά στα φτερά του αεροπλάνου, που χτυπούν στον διάδρομο, όπως το περιστατικό με την Lufthansa το 2008 σε αεροδρόμιο του Αμβούργου, στο οποίο δεν είχε τραυματιστεί κανείς.

Ο τυφώνας Μπάρμπαρα έχει αφήσει 15.000 σπίτια χωρίς ηλεκτροδότηση και δημιούργησε πολύ επικίνδυνες συνθήκες και για τους οδηγούς. Στο Μίνταλντ, δέντρα, έπιπλα κήπου και σκουπιδοτενεκέδες εθεάθησαν να «βολτάρουν» στους αιθέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ