ΚΟΣΜΟΣ

Ουγκάντα: 30 νεκροί από βύθιση σκάφους σε λίμνη

Ουγκάντα: 30 νεκροί από βύθιση σκάφους σε λίμνη
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/James Akena

Περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη λίμνη Αλβέρτ (Albert), στη δυτική Ουγκάντα. Τα θύματα είναι παίκτες μιας μικρής ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς και υποστηρικτές τους.

Διοικητής της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι οι ομάδες διάσωσης και το στρατιωτικό ναυτικό αναζητούν ακόμα 21 άτομα που έχουν εξαφανιστεί, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 9 πτώματα από τα 45 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Όπως εξηγεί:

Γινόταν μια γιορτή πάνω στο πλοιάριο, οι επιβάτες χόρευαν και κάποιοι ήταν μεθυσμένοι. Ήταν υπερφορτωμένο, με 45 ανθρώπους. Όλοι τους ήταν μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας και ντόπιοι οπαδοί τους.

Η τραγωδία συνέβη όταν οι παίκτες και οι φίλοι τους συγκεντρώθηκαν στη μία πλευρά του σκάφους, το οποίο αναποδογύρισε. Σημειώνεται πως οι 15 από τους επιβάτες διασώθηκαν από αστυνομικούς και ψαράδες.

Τα θύματα προέρχονταν από το χωριό Καουεϊμπάντα, στην επαρχία της Μπουλιίσα. Η ομάδα επρόκειτο να δώσει έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στη γειτονική επαρχία Χόιμα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ