Αυτό το μπονσάι είναι 391 ετών και επιβίωσε από την ατομική βόμβα στην Χιροσίμα
Ένα μπονσάι ηλικίας 391 ετών που δόθηκε ως δώρο από την οικογένεια του διακεκριμένου καλλιεργητή μπονσάι, Masaru Yamaki στις Η.Π.Α, φυλάσσεται στο Εθνικό Φυτώριο στην Ουάσινγκτον .
Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον δεν είναι τόσο η ηλικία του αλλά το γεγονός ότι είχε επιβιώσει μετά την ρίψη ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα το 1945 που σκότωσε 140.000 ανθρώπους.
Bonsai started in 1625Την συγκεκριμένη πληροφορία αποκάλυψαν τα εγγόνια του Yamaki που επισκέφτηκαν φέτος το φυτώριο που φιλοξενεί το εντυπωσιακό δέντρο.
Ο ιαπωνικός όρος μπονσάι περιγράφει γενικότερα την τέχνη που αφορά στην καλλιέργεια δέντρων σε γλάστρες. Μπορεί κανείς να δει σε διάφορα μουσεία μπονσάι που είναι ηλικίας 500 ή και 1000 χρονών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Thibault De Lary De Latour (BAT): η προστασία των ανηλίκων ξεπερνά τη στενή νομοθετική συμμόρφωση
13:30
ΕΛΛΑΔΑ
Διασωληνώθηκε ο τετράχρονος που δέχτηκε επίθεση σκύλου στην Κρήτη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ (vid)
13:18
CULTURE
Μέγαρο Αθηνών: 16/5 μουσική δωματίου από τους ταλαντούχους νέους σολίστ-μέλη της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
13:17
ΔΙΕΘΝΗ
BofA: Σε τροχιά αναμονής για τα επιτόκια της ΕΚΤ - Αμετάβλητα τον Απρίλιο
13:14
CULTURE