ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί
REUTERS/Maxim Shemetov

Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, που συνετρίβη ανήμερα Χριστούγεννα στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Ο δεύτερος καταγραφέας του Τουπόλεφ Tu-154 εντοπίστηκε και ανασύρθηκε» σήμερα το πρωί, ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

Η ανακάλυψη είναι ύψιστης σημασίας για να ανακαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο 92 ατόμων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του στρατού, που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, 15 πτώματα και περισσότερα από 200 «ανθρώπινα μέλη» εντοπίστηκαν, με την πλειονότητα αυτών να έχει μεταφερθεί στη Μόσχα, όπου αναμένεται να ταυτοποιηθούν.

«Από την έναρξη των επιχειρήσεων έρευνας, 12 μεγάλα κομμάτια και 1.547 μικρά συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί», αναφέρει ακόμη το υπουργείο Άμυνας. Ανάμεσά τους τμήματα του σκελετού, του κινητήρα και του σασί του Tu-154.

Ομάδες έρευνας χτενίζουν την περιοχή της συντριβής μέρα –νύχτα και ήδη από χθες είχαν βρει το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους, σε «ικανοποιητική κατάσταση».

Η ανάλυση του κύριου καταγραφέα της πτήσης, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, αποκάλυψε ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν τα ελαττωματικά πτερύγια. Τα πτερύγια, πλαίσια στα φτερά που βοηθούν να ανυψωθεί το αεροσκάφος, δεν άνοιξαν συγχρονισμένα, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ιστοσελίδα Life news, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, ανέφερε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πιλότοι να χάσουν τον έλεγχο καθώς το αεροπλάνο βρισκόταν σε μια «κρίσιμη γωνία». Το μαύρο κουτί καταγράφει επίσης τις τελευταίες λέξεις του πληρώματος, μεταξύ άλλων: «Τα πτερύγια, να πάρει η οργή...!».

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Βρέθηκε το πρώτο μαύρο κουτί

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: 3500 άτομα στις έρευνες - 4 σενάρια συντριβής - 4 κομμάτια στον βυθό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ