Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Bundesbank Χανς Τιτμάγιερ
Πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών, ο Χανς Τιτμάγιερ, πρώην πρόεδρος της Bundesbank ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την εισαγωγή του ευρώ στη Γερμανία και προετοίμασε την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η γερμανική κεντρική τράπεζα.
Ο Τιτμάγιερ ήταν επικεφαλής της Bundesbank από το 1993 μέχρι το 1999, οπότε συνταξιοδοτήθηκε. Ήταν ο τελευταίος πρόεδρός της όταν ακόμη η κεντρική τράπεζα είχε πλήρεις νομισματικές εξουσίες, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT).
"Συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της οικονομικής και νομισματικής ένωσης" υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Bundesbank.
Ο Τιτμάγιερ γεννήθηκε το 1931 στο Μέτελεν της Γερμανίας και είχε δέκα αδέλφια. Ως παιδί, παθιάστηκε με την επιτραπέζια αντισφαίριση, τόσο που κάποτε το περιοδικό Economist τον αποκαλούσε "Κύριο Πινγκ-Πονγκ". Σπούδασε φιλοσοφία και θεολογία προτού στραφεί στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες.
Η σκληρή οικονομική γραμμή που ακολουθούσε τον έβαλε στο στόχαστρο ακροαριστερών εξτρεμιστικών ομάδων. Επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας, το 1988, όταν το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης μπλόκαρε. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε αργότερα η Φράξια Κόκκινος Στρατός.
Ο Τιτμάγιερ εργαζόταν στην Bundesbank από το 1990 και επέβλεψε τη μετάβαση στην εποχή του ευρώ.
Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027
02:00
«Μετεγκατάσταση» με ενίσχυση 10.000 ευρώ: Στις 14/10 ανοίγει η πλατφόρμα για κατάθεση αιτήσεων
01:00
Επίδομα παιδιού: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις των δικαιούχων
00:30
Βρετανία: Αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους οι δύο Λετονοί που συνελήφθησαν μέσα σε αεροπορική βάση
23:59