ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες

Ισπανία: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες
REUTERS/ VINCENT WEST

Δύο άντρες ως ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες συνέλαβαν την Τετάρτη οι αρχές στην Ισπανία, ενώ στις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν τέσσερις γεμιστήρες και άλλα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Europa Press, πρόκειται για γεμιστήρες καλάσνικοφ, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι δύο συλληφθέντες είναι Ισπανοί υπήκοοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι από το πρωί πέντε έρευνες, μεταξύ των οποίων και μία σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα στα νότια της Μαδρίτης.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν σε μια περίοδο που οι ισπανικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, ιδίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά. Στην πρωτεύουσα προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ όπου οι Μαδριλένοι υποδέχονται κάθε χρόνο το Νέο Έτος, ενώ θα τοποθετηθούν και εμπόδια (οχήματα της αστυνομίας, ζαρντινιέρες, φράχτες κ.λπ.) ώστε να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις με νταλίκες, παρόμοιες με εκείνες που έγιναν στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Βερολίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ