Ισπανία: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες
Δύο άντρες ως ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες συνέλαβαν την Τετάρτη οι αρχές στην Ισπανία, ενώ στις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν τέσσερις γεμιστήρες και άλλα πυρομαχικά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Europa Press, πρόκειται για γεμιστήρες καλάσνικοφ, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι δύο συλληφθέντες είναι Ισπανοί υπήκοοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι από το πρωί πέντε έρευνες, μεταξύ των οποίων και μία σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα στα νότια της Μαδρίτης.
Οι συλλήψεις αυτές έγιναν σε μια περίοδο που οι ισπανικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, ιδίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά. Στην πρωτεύουσα προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ όπου οι Μαδριλένοι υποδέχονται κάθε χρόνο το Νέο Έτος, ενώ θα τοποθετηθούν και εμπόδια (οχήματα της αστυνομίας, ζαρντινιέρες, φράχτες κ.λπ.) ώστε να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις με νταλίκες, παρόμοιες με εκείνες που έγιναν στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Βερολίνο.
SPONSORED
Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό εργαλείο της ΑΑΔΕ - Τι πρέπει να ξέρετε για το «PARE»
03:00
Βγήκαν τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού - Δείτε αν είστε δικαιούχος
02:00
Νομοσχέδιο για ίσες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες: Τι αλλάζει σε μισθούς και προσλήψεις
01:00
Ποια τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2026
00:30