ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Συνέλαβαν δύο επίδοξους τζιχαντιστές

Ισπανία: Συνέλαβαν δύο επίδοξους τζιχαντιστές
reuters

Δύο άνδρες συνελήφθησαν σήμερα στην Ισπανία ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες και οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν βρήκαν τέσσερις γεμιστήρες και άλλα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Europa Press, πρόκειται για γεμιστήρες καλάσνικοφ. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, είπε όμως ότι κατασχέθηκαν πράγματι τέσσερις γεμιστήρες και περίπου 30 σφαίρες.

Οι δύο συλληφθέντες είναι Ισπανοί υπήκοοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε εξέλιξη είναι από το πρωί πέντε έρευνες, μεταξύ των οποίων και μία σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα στα νότια της Μαδρίτης.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν σε μια περίοδο που οι ισπανικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, ιδίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά.

Στην πρωτεύουσα προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ όπου οι Μαδριλένοι υποδέχονται κάθε χρόνο το Νέο Έτος, ενώ θα τοποθετηθούν και εμπόδια (οχήματα της αστυνομίας, ζαρντινιέρες, φράχτες κ.λπ.) ώστε να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις με νταλίκες, παρόμοιες με εκείνες που έγιναν στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Βερολίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ