ΚΟΣΜΟΣ

Τα 5 μυστικά που θα σας «λύσουν» τα χέρια στην αναζήτηση φορέματος για γάμο

Τα 5 μυστικά που θα σας «λύσουν» τα χέρια στην αναζήτηση φορέματος για γάμο
Reuters

Το τέλειο φόρεμα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ένα ρούχο που θα την κολακεύει, θα της ταιριάζει και θα την κάνει να ξεχωρίζει. Όταν στην εξίσωση μπει και ένας γάμος τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα. Δεν χρειάζεται να κάνετε την ζωή σας δύσκολη όμως, υπάρχουν εύκολα βήματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το τέλειο φόρεμα για τον γάμο στον οποίο είστε καλεσμένες.

1. Σκεφτείτε τι είδος φόρεμα θέλετε

Βάσει αυτού κάνετε μια μικρή έρευνα με γνώμονα τον καιρό, αν ο γάμος θα γίνει μέρα ή νύχτα, τι εποχή θα γίνει αλλά και το μέρος που έχει επιλεγεί. Έτσι οι επιλογές μειώνονται αισθητά και το έργο σας γίνεται πιο εύκολο.

2. Ορίστε το ακριβές ποσό που είστε διατεθειμένες να ξοδέψετε

Μην δώσετε πολλά ή πολύ λίγα χρήματα. Είναι ειδική περίσταση και θα θέλετε να είστε ωραίες, αλλά δεν θα το φορέσετε και πολλές φορές, άρα προσπαθήστε να βρείτε ένα φόρεμα που δεν θα σας οδηγήσει στη χρεοκοπία. Υπάρχουν πολλές, καλές και οικονομικές επιλογές.

3. Διατηρείστε το στυλ σας

Μην αγοράσετε κάτι που δεν ταιριάζει στο στυλ σας. Επιλέξτε ένα φόρεμα που ταιριάζει στην ηλικία σας και την εμφάνισή σας. Αν σας αρέσουν τα ζωντανά χρώματα, μην αγοράσετε κάτι σκούρο, μόνο και μόνο γιατί είναι κομψό. Αν έχετε ένα πιο σοβαρό προφίλ μπορείτε να επιλέξετε κάτι κλασικό και διακριτικό.

4. Επιλέξτε κάτι που θα σας κολακεύει

Ο σωματότυπος σας θα κρίνει τι σας κολακεύει και τι όχι. Γι αυτό πρέπει να είστε προσεκτικές όταν επιλέγετε κάτι για έναν γάμο. Βρείτε ένα φόρεμα που τονίζει το σώμα σας, είτε είστε λεπτές είτε με καμπύλες. Σημαντικό είναι επίσης να αγοράσετε κάτι με βάση την τωρινή σας εικόνα, όχι με γνώμονα το πόσο θα αδυνατήσετε ή πόσα κιλά μπορεί να πάρετε στο μέλλον.

5. Μην πάρετε κάτι πολύ μοντέρνο

Αν αγοράσετε κάτι που κυκλοφορεί σε πολλές βιτρίνες οι πιθανότητες να εμφανιστεί στον γάμο και άλλη κυρία φορώντας ακριβώς το ίδιο, δεν είναι λίγες. Πέραν τούτου, είναι σίγουρο πως μετά από κάποιο καιρό θα πρέπει να αποσυρθεί στο βάθος της ντουλάπας σας. Μείνετε λοιπόν σε πιο κλασικές επιλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ