Αφγανιστάν: Αποκεφαλισμός γυναίκας που πήγε για ψώνια χωρίς τον άντρα της
Μια γυναίκα στο Αφγανιστάν αποκεφαλίστηκε γιατί πήγε για ψώνια στην πόλη χωρίς τον σύζυγό της. Η 30χρονη αποκεφαλίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Λάτι, στην επαρχία Σαρ-έ Πολ, στο βόρειο Αφγανιστάν.
Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν την γυναίκα με την κατηγορία της «απιστίας», όπως αναφέρει ο τύπος στη Μέση Ανατολή, επικαλούμενος εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει σκληρές πολιτικές διακρίσεων κατά των γυναικών, όπου - μεταξύ άλλων - τις απαγορεύουν να μιλούν δυνατά σε δημόσιους χώρους και να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης.
Οι τιμωρίες για τις παραβάσεις ποικίλουν, από το δημόσιο μαστίγωμα μέχρι εκτελέσεις σε γήπεδα ποδοσφαίρου.
Όπως αναφέρει ο Independent, ο επαρχιακός εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Σαρ-έ Πολ, Zabiullah Amani, μιλώντας στο εθνικό δίκτυο Tolo News, είπε πως ο σύζυγός του θύματος είναι στο Ιράν και οι δυό τους δεν έχουν παιδιά.
Δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη για την υπόθεση και οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό.
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία - Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23