ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριος ιδιοκτήτης βγάζει τo πατρικό σπίτι του Ντόναλτ Τραμπ στο σφυρί

Μυστήριος ιδιοκτήτης βγάζει τo πατρικό σπίτι του Ντόναλτ Τραμπ στο σφυρί

Το ακίνητο όπου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έζησε τα παιδικά του χρόνια έχει τεθεί σε δημοπρασία και η τιμή του μπορεί να τριπλασιαστεί -τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι- από την αρχική τιμή που είχε εκτιμηθεί πριν από την εκλογή του μεγιστάνα στην προεδρία.

Η κατοικία, που βρίσκεται στην πλούσια συνοικία Τζαμάικα Εξπρές, στο ανατολικό τμήμα του Κουίνς, ήταν το σπίτι της οικογένειας Τραμπ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων χρόνων της ζωής του εκλεγμένου προέδρου.

Η διεύθυνση αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής του. Στη συνέχεια η οικογένεια Τραμπ μετακόμισε σε μεγαλύτερο σπίτι, το οποίο είχε χτίσει ο πατέρας του, όχι μακριά από εκεί.

Αρχικά, το οίκημα επρόκειτο να τεθεί σε δημοπρασία στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν να μην το πουλήσουν, περιμένοντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 9ης Νοεμβρίου.

Καθώς οι ιδιοκτήτες είναι σε διάσταση αποφάσισαν στη συνέχεια, προς έκπληξη όλων, να πουλήσουν το σπίτι σε αγοραστή του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε. Ο νέος λοιπόν ιδιοκτήτης αποφάσισε να θέσει το σπίτι στη δημοπρασία.

Ο επικεφαλής της Paramount Realty USA Μίσα Χάγκανι δήλωσε στο AFP ότι η τιμή πώλησης που επικαλούνταν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δηλαδή 1,25 εκατομμύριο δολάρια, δεν είναι η σωστή, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Το οίκημα πωλείτο 1,65 εκατ. δολάρια το καλοκαίρι, στη συνέχεια η τιμή του μειώθηκε στο 1,2 εκατ. δολάρια μέχρις ότου αποφασιστεί να δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο.

Ο Μίσα Χάγκανι εκτιμά ότι στο τέλος της δημοπρασίας η τιμή μπορεί να είναι τριπλάσια της τελευταίας εκτίμησης, δηλαδή μεταξύ 3 και 5 εκατ. δολαρίων. "Είναι ένα μοναδικό οίκημα, με πολύ γνωστή ιστορία και με μια σχέση με τον εκλεγμένο πρόεδρο, κάτι που είναι πολύ σπάνιο", δήλωσε.

Το εξωτερικό της μονοκατοικίας είναι ένας συνδυασμός εγγλέζικου στιλ Tudor, με ξυλοδεσιές και κόκκινα τούβλα. Το σπίτι κατασκευάστηκε το 1940, έχει πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα λουτρά, ένα WC., καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Paramount Realty USA, η οποία οργανώνει τη δημοπρασία, έως τις 17 Ιανουαρίου στις 16.00 τοπική ώρα. (www.prusa.com) αναφέρει το ΑΜΠΕ.

donaldtrump baby

ΔΗΜΟΦΙΛΗ