Γερμανία: Ρεκόρ οι χορηγήσεις δανείων προς επιχειρήσεις
Με τον ταχύτερο ρυθμό από τα τέλη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αυξήθηκε τον Νοέμβριο η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις επιχειρήσεις καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προσπαθεί να τονώσει την οικονομία ύστερα από χρόνια αναιμικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΚΤ, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τραπεζικών δανείων στις επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο 2,2% τον Νοέμβριο, ο υψηλότερος από τα μέσα του 2009, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός για τα δάνεια σε νοικοκυριά επιταχύνθηκε στο 1,9%, που είναι ο ταχύτερος από τα μέσα του 2011.
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) επιταχύνθηκε στο 4,8% τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων για ρυθμό αύξησης 4,4%.
Στέγαση: Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη - Έρχεται νέο «Ανακαινίζω»
04:00
ΔΥΠΑ: Ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις εργασίας - Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες
03:00
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Νωρίτερα η υποβολή των αιτήσεων αποζημίωσης - Ποια η προθεσμία
02:00
Μέχρι πότε ισχύουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
01:00