ΚΟΣΜΟΣ

Τι γεύση έχει ένα κονιάκ 22.000 δολαρίων;

Τι γεύση έχει ένα κονιάκ 22.000 δολαρίων;
CNN

Θέλετε να απολαύσετε κάτι ξεχωριστό αυτά τα Χριστούγεννα;

 

Ένα μπουκάλι κονιάκ Remy Martin VSOP που πωλείται έναντι 22.000 δολαρίων η φιάλη (ο ΦΠΑ δεν περιλαμβάνεται), είναι μια τέτοια περίπτωση.

Μετά από εκατό χρόνια παλαίωσης στο βαρέλι, το περίφημο κονιάκ αποτελεί από μόνο του κομμάτι της ιστορίας. Έχει περάσει από τα χέρια τεσσάρων υπεύθυνων κελαριού για να βγει από το κελάρι το 2009 από την Pierrette Trichet.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, η Trichet αποφάσισε ότι το κονιάκ έχει «αγγίξει την τελειότητα» και το Remy Martin οδηγήθηκε στο συσκευαστήριο με 42,6% βαθμούς περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Το περιεχόμενο των βαρελιών μοιράστηκε σε περίπου 750 συλλεκτικά μπουκάλια που κατασκευάζονται από μαύρο κρύσταλλο Baccarat με χρυσαφί σφράγιση.

Αρώματα που απογειώνουν τις αισθήσεις

Σε περίπτωση που το πορτοφόλι σας δεν μπορεί να «σηκώσει» ολόκληρο το μπουκάλι, έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το «νέκταρ των κονιάκ» έναντι 1.020 δολαρίων για ένα σφηνάκι μισής ουγγιάς ή 2.100 δολάρια για μια ολόκληρη ουγγιά.

Ο David Mason, διευθυντής του St. Regis μας ξεναγεί στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει το κονιάκ των 22.000 δολαρίων: «Κυριαρχούν φθινοπωρινές γεύσεις –φουντούκι, αμύγδαλο, σύκο, δαμάσκηνο, αποξηραμένα φρούτα. Το τελείωμα είναι απαλό και αφήνει μια επίγευση καπνού».

Για όσους το σκέφτονται, οι γιορτές που έρχονται είναι ιδανική ευκαιρία για ένα πολυτελές και ιδιαίτερο δώρο σαν αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ