ΚΟΣΜΟΣ

Με κολύμπι και σαφάρι αποχαιρετούν το 2016 στο Κατάρ

Με κολύμπι και σαφάρι αποχαιρετούν το 2016 στο Κατάρ
REUTERS

Μπορεί εμείς να έχουμε συνδυάσει την Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο και χιόνι ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όσους μένουν στο Κατάρ.

Με την θερμοκρασία να αγγίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, κάτοικοι και τουρίστες στο εμιράτο του Κατάρ, αποχαιρετούν το 2016 με μακροβούτια στον Αραβικό Κόλπο και με σαφάρι στην αμμώδη έρημο του Κατάρ.

Εκατοντάδες πολίτες και τουρίστες βρέθηκαν από την Παρασκευή, στο μυχό του Αραβικού Κόλπου. «Στην υπέροχη αυτή τεράστια αμμουδιά και τη σμαραγδένια, ζεστή θάλασσα, θα αποχαιρετίσουμε το 2016» αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ισπανοί τουρίστες, που επέλεξαν το Κατάρ για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

«Ερχόμαστε σχεδόν κάθε Παρασκευή, ενώ πολλές φορές η οικογένειά μου έρχεται από την Πέμπτη το απόγευμα» αναφέρει ο Νίκος, Έλληνας οικονομικός μετανάστης στο Κατάρ, που έχει υιοθετήσει πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής του στο εμιράτο, πολλές από τις συνήθειες των ντόπιων.

Οι πιο θαρραλέοι τουρίστες, αλλά και οικονομικοί μετανάστες στο Κατάρ, που θα παραμείνουν στην παραλία μέχρι αργά το βράδυ, παρά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, θα υποδεχθούν το νέο έτος συμμετέχοντας σε ένα τεράστιο μπάρμπεκιου που ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι.

Στους αμμόλοφους της ερήμου του Κατάρ στα νοτιοδυτικά του εμιράτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αποχαιρετίσουν το παλιό έτος και θα υποδεχθούν το καινούργιο, κάνοντας σαφάρι με τζιπ 4Χ4.

Στο πολυπολιτισμικό μωσαϊκό του Κατάρ, όπου οι ντόπιοι αποτελούν το 30 με 35% του πληθυσμού, με τον δυτικό κόσμο να έχει εισβάλλει με το εργατικό δυναμικό, προσδίδεται ένας αέρας εξωστρέφειας, με απόλυτο όμως σεβασμό στην ισλαμική παράδοση και στη σύγχρονη αραβική ταυτότητα.

Στην καρδιά της Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, στα πανύψηλα πολυώροφα ξενοδοχεία που θυμίζουν τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, έχουν στηθεί χριστουγεννιάτικα δέντρα περίτεχνα στολισμένα, που υποδέχονται όχι μόνο τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους που απολαμβάνουν τον καφέ, το γεύμα τους, ακόμη και το ποτό τους, καθώς είναι τα μοναδικά σημεία όπου μπορεί κάποιος να καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο υποδοχής των επίσημων προσκεκλημένων στο ξενοδοχείο La Sigale, Nizar Saidi, μόνο κατά τη σημερινή μέρα για την εορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχουν κλειστεί από καιρό, όλα τα τραπέζια στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, ενώ μια ιδιαίτερη βραδιά για την αλλαγή του χρόνου, επιφυλάσσεται στον τελευταίο όροφο όπου βρίσκεται ο χώρος που προσφέρει μία εντυπωσιακή εικόνα της πόλης από ψηλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ