Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας αρνείται την εμπλοκή της σε σκάνδαλο διαφθοράς
Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-χιέ έσπασε σήμερα τη σιωπή της, σχετικά με τις καταγγελίες για το ρόλο της στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα. Έτσι, αρνήθηκε δημοσίως την εμπλοκή της, ενώ υποστήριξε ότι οι καταγγελίες εναντίον της είναι “κατασκευασμένες.”
Η ίδια, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ενοποίησης δύο θυγατρικών εταιριών του ομίλου Samsung, η οποία έχει κεντρικό ρόλο στις έρευνες που διεξάγονται.
“Πρόκειται για στημένη υπόθεση,” δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος Παρκ σε τοπικά ΜΜΕ.
Το Κοινοβούλιο της χώρας, έχει αποφασίσει την αποπομπή της Παρκ από το προεδρικό αξίωμα, καθώς διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες που τη φέρουν να έχει φερθεί προνομιακά σε μεγάλες επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα τις οικονομικές εισφορές τους, σε φορείς και ιδρύματα που είχε υπό τον έλεγχο της, η φίλη της, Τσόι Σουν-σιλ.
Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή της Πυροσβεστικής στα Άνω Πορόια - Βρέθηκε εξάρτημα αυτοκινήτου (vid)
17:37
Ποινή κάθειρξης 15 χρόνων επιβλήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας
17:23
Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας
17:10
Hellenic Train: Άμεση βοήθεια σε ορειβάτη με καρδιακό πρόβλημα στη γραμμή Καλάβρυτα–Διακοπτό
16:59