Οι 35 Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ
Οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν με απόφαση του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εγκατέλειψαν την Ουάσιγκτον.
“Το αεροπλάνο απογειώθηκε, όλοι έχουν φύγει”, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την υπηρεσία ενημέρωσης της πρεσβείας της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Ο Ομπάμα διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών υπόπτων για την άσκηση κατασκοπείας, ενώ επέβαλε περιορισμούς σε δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, στον απόηχο της υπόθεσης των υποκλοπών κατά οργανισμών και προσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απέλαση Αμερικανικών διπλωματών από τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι θα καθορίσει τη στάση του, επί τη βάσει των ενεργειών του Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.
Ο Μπονγκ Τζουν-χο στα άδυτα του ωκεανού για το πρώτο του animation με τίτλο «Ally»
15:49
CNNi: Δεν είναι τόσο «τρελό» το σενάριο για πετρέλαιο στα 200 δολάρια / βαρέλι
15:40
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η 77χρονη για τον θάνατο του ηλικιωμένου συζύγου της
15:36
Τραμπ: «Θέμα χρόνου το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για να πάρουμε το πετρέλαιο»
15:28