ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Νέες φωτογραφίες υπόπτου για την επίθεση

Κωνσταντινούπολη: Νέες φωτογραφίες υπόπτου για την επίθεση

Μετά το φιάσκο με τις λάθος φωτογραφίες του «υπόπτου» για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, προφανώς σε συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές ασφαλείας, έδωσαν στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες ενός άνδρα και υποστηρίζουν ότι είναι ο υπεύθυνος για το μακελειό.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η τουρκική ιστοσελίδα haberturk.com, διακρίνεται ένας νεαρός μπροστά από ένα γκισέ, φορώντας μαύρο μπουφάν.

1 copy

(haberturk.com)

Επισήμως οι τουρκικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τον δράστη ενώ δεν έχει γίνει γνωστή και η πηγή λήψης των φωτογραφιών.

2 copy

(haberturk.com)

Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος

Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που το Ισλαμικό Κράτος διενεργεί ενάντια στην Τουρκία, ένας ήρωας στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ, όπου οι Χριστιανοι γιόρταζαν την "αργία της αποστασίας" τους, αναφέρει η ανακοίνωση του ISIS.

Ωστόσο, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη, έχει βυθιστεί στη θλίψη εξαιτίας της επίθεσης, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι, ο δράστης παραμένει άφαντος.

Για δεύτερη ημέρα, συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

TOYRKIA 3 copy

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Umit Bektas)

Οκτώ συλλήψεις για την επίθεση

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη οκτώ άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που σημειώθηκε στο νυχτερινό κέντρο Reina, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας.

Οδύνη στις κηδείες των θυμάτων

Πένθος, θλίψη και πόνος, είναι τα συναισθήματα στην Κωνσταντινούπολη μετά το νέο φονικό χτύπημα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Reina.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων, που δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη την πρώτη νύχτα του νέου έτους. Συγγενείς και φίλοι, γεμάτοι ερωτηματικά και απορίες για την φονική επίθεση πενθούν τους δικούς τους ανθρώπους.

ΚΗΔΕΙΑ 1

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Osman Orsal)

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο πόνος είναι ανείπωτος. Τα πρόσωπα τους σκυθρωπά, τα μάτια τους βουρκωμένα, ξεσπούν σε κλάματα, αγκαλιάζουν και φιλούν το φέρετρο πριν από το τελευταίο αντίο.

ΚΗΔΕΙΑ 2

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Osman Orsal)

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ