ΚΟΣΜΟΣ

Άφραγκοι νεαροί μετανάστες εκπορνεύονται στα σοκάκια της Αθήνας

Άφραγκοι νεαροί μετανάστες εκπορνεύονται στα σοκάκια της Αθήνας
FACEBOOK

Δεκάδες νεαροί μετανάστες παγιδευμένοι στην Ελλάδα περιφέρονται στις πλατείες του κέντρου. Είναι αδύνατο για αυτούς να βρουν δουλειά. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν αξιοπρεπή στέγη. Έτσι, περιφέρονται μέρα νύχτα στα πάρκα της πόλης. Παρά τις προσπάθειες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πολλοί νεαροί μετανάστες, ασυνόδευτοι τις περισσότερες φορές, μπλέκονται με κυκλώματα παράνομου εμπορίου, κυρίως ναρκωτικών αλλά και σε κυκλώματα πορνείας.

Τα αγόρια που θα συναντήσεις στις πλατείες στην πλειοψηφία τους κατάγονται από το Αφγανιστάν. Κάποιοι δεν έχουν κλείσει καν τα 15. Η ηλικία τους, αλλά και οι δύσκολες συνθήκες τους κάνουν ακόμα πιο ευάλωτους. Δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν στέγη, δεν έχουν ηλεκτρικό αλλά ούτε και ζεστό νερό. Είναι απεγνωσμένοι και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον ρατσισμό.

Κάθε βράδυ, στην πλατεία Βικτωρίας, στο Πεδίον του Άρεως αλλά και στην πλατεία Ομονοίας, δεκάδες νεαρά αγόρια που πουλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν.

migrantsvictoriaflou4

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι πελάτες τους οδηγούν στα σπίτια τους, τις περισσότερες φορές όμως, όλα γίνονται βιαστικά στο σκοτάδι, ίσως πίσω από κάποιο δέντρο.

Ο Αλί δουλεύει για μια ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα την Αθήνα. Βλέπει ασυνόδευτους μετανάστες από το Αφγανιστάν σε καθημερινή βάση.

Όπως λέει στο FRANCE 24, όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται για την επιβίωση και για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα. Επιπλέον, οι Αφγανοί δεν έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες και δεν δέχονται καμία κρατική βοήθεια.

Κάποιες φορές η ανταμοιβή των αγοριών φτάνει τα 50 ευρώ, κάποιοι πελάτες όμως δίνουν λιγότερο από 10 ευρώ.

Οι περισσότεροι πελάτες είναι Έλληνες αρκετά μεγαλύτεροι ηλικιακά από τα νεαρά αγόρια.

Ο Αλί κάνει συχνά τον διερμηνέα. Μία φορά βρέθηκε στο νοσοκομείο στο πλευρό ενός νεαρού μετανάστη από το Πακιστάν που διαγνώσθηκε με AIDS. Όπως λέει, ο νεαρός δεν ήξερε τι είναι το AIDS ούτε είχε ακούσει ποτέ για τη χρήση του προφυλακτικού. Δεν ήξερε αν κόλλησε AIDS κατά τη διάρκεια της πράξης ή από την χρήση ναρκωτικών.

Όπως λέει ο Αλί, οι πελάτες δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά γιατί απλά δεν νοιάζονται για την υγεία των αγοριών

Ο Khatija είναι Βρετανός. Εργάζεται και αυτός για ανθρωπιστική οργάνωση. Πριν από μερικούς μήνες είδε μια ομάδα νεαρών αγοριών στην πλατεία Βικτωρίας. Οι περισσότεροι Αφγανοί, λίγοι Αιγύπτιοι και λίγοι Σύροι. Στη ομάδα και κάποιοι μεγαλύτεροι άνδρες, ίσως προαγωγοί.

migrantsvictoriaflou2

Άλλοι άνδρες, σταματημένοι μέσα σε αυτοκίνητα φώναζαν τα αγόρια και έπιαναν κουβέντα. «Δεν είδα με τα μάτια μου να γίνεται κάτι, αλλά ήταν σαφές ότι πρόκειται για πορνεία», λέει ο Khatija. Μετά, πόσταρε κάποιες φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο facebook.

Με τον Σύρο ξεναγό μας περπατάμε στις πλατείες. Συναντάμε αγόρια παγιδευμένα στην γη του πουθενά. Δεν μπορούν να πάνε μπροστά αλλά ούτε και πίσω.

Οι περισσότεροι ξεκινούν τη χρήση ναρκωτικών και μπλέκονται με κυκλώματα από τα οποία δεν είναι εύκολο να ξεφύγει κανείς.

Συχνά χρησιμοποιούν χρησιμοποιημένες σύριγγες και τα κρούσματα AIDS αυξάνοντα. Η ζωή τους δεν έχει νόημα. Όπως λέει ο Αλί, ένα παιδί έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση πριν από 3 εβδομάδες.

10426664 369208656579328 3980960189022512976 n

Στην οδό Φυλής υπάρχει και ένα μπαρ που είναι γνωστό για τις μυστικές συναντήσεις νεαρών μεταναστών με μεγαλύτερους άντρες. Μοιάζει εγκαταλελειμμένο κτίριο αλλά κάποιοι μιλούν στο FRANCE 24, για κρυμμένα δωμάτια σε ανατολίτικο στυλ. Ανοιχτά πό Τετάρτη μέχρι Κυριακή.

Τι κάνει η αστυνομία για όλα αυτά; Προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. Χρειάζεται όμως ένα μέρος για να στεγαστούν όλοι αυτοί οι ασυνόδευτοι ανήλικες. Ένα κέντρο υποδοχής για παράδειγμα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανένα μέρος να φιλοξενήσει αυτούς τους νεαρούς μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ