ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Γνωστή στις Αρχές η ταυτότητα του δράστη

Κωνσταντινούπολη: Γνωστή στις Αρχές η ταυτότητα του δράστη
REUTERS/ YAGIZ KARAHAN

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ο οποίος την Πρωτοχρονιά σκόρπισε τον θάνατο στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης. Οι Αρχές στην Τουρκία γνωρίζουν πλέον την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος φέρεται να ήρθε τον Νοέμβριο του 2016 στο Ικόνιο από την Συρία. Μάλιστα για να μην προκαλέσει υποψίες έφερε μαζί του και τη σύζυγο με τα δυο του παιδιά για κάλυψη. Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Στο μεταξύ, έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο μακελάρης το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Οι αρχές εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Πόλης και διαπίστωσαν την πορεία του δράστη προς το κλαμπ. Όπως φαίνεται, πήγε σε αυτό με ταξί που σταμάτησε από την περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στις 1:15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών και μπήκε μέσα στο "Ρέινα", πυροβολώντας. Αυτός είναι, όπως τονίζουν οι Aρχές, ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Μάλιστα, από τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να διέφυγε από το κλαμπ με ταξί, αμέσως μετά το μακελειό. Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Haber Turk, φαίνεται ο άνδρας που σκότωσε 39 ανθρώπους, να ψάχνει να βρει ταξί για να διαφύγει, αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Στο νέο ντοκουμέντο, φαίνεται να έχει έντονη λογομαχία με οδηγό ταξί στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκε, ενώ στη συνέχεια και έπειτα από τον έντονο διαπληκτισμό, κατεβαίνει και ψάχνει να βρει άλλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ