ΚΟΣΜΟΣ

Ζούσε με μια χειρουργική λαβίδα στο στομάχι του για 18 χρόνια

Ζούσε με μια χειρουργική λαβίδα στο στομάχι του για 18 χρόνια
EPA/VINA/STRINGER

Σχεδόν είκοσι χρόνια ζούσε έχοντας μια... χειρουργική λαβίδα «κρυμμένη» στο στομάχι του, ένας 54χρονος, σε άλλη μια περίπτωση ιατρικού λάθους στο Βιετνάμ, που έρχεται στο φως.

Ο Μα Βαν Νχατ εκτιμά ότι η λαβίδα είχε προφανώς ξεχαστεί μέσα στην κοιλιά του από το 1998 όταν είχε υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Έκτοτε, αισθανόταν κάποιες φορές έναν ελαφρύ πόνο και οι γιατροί του χορηγούσαν φάρμακο για την πιθανότητα στομαχικού έλκους, όμως μία ακτινογραφία που έβγαλε τον περασμένο χρόνο έδειξε ότι για τον πόνο ευθυνόταν η λαβίδα.

Ο 54χρονος υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί η λαβίδα και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση VTV, το εργαλείο μήκους 15 εκατοστών είχε σπάσει σε μικρά κομμάτια και είχε σφηνώσει στο στομάχι του.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου Μπακ Καν, η Τρινχ Τι Λουόνγκ, δήλωσε στο VTV ότι οι αρχές προσπαθούν να μάθουν ποιός μπορεί να είχε ξεχάσει την λαβίδα μέσα στο σώμα του 54χρονου.

17453517

Πηγή: EPA/VINA/STRINGER

«Ακόμη κι αν έχουν ήδη πάρει σύνταξη, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε. Αυτό είναι ένα μάθημα για όλους τους γιατρούς».

Τα ιατρικά σφάλματα είναι συχνό φαινόμενο στο Βιετνάμ, όπου τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν δύο κρούσματα με γιατρούς που χειρούργησαν το λάθος άκρο ασθενούς καθώς και τρεις περιπτώσεις όπου άνδρες διαγνώστηκαν ως...έγκυοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ