ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δύο συλλήψεις στο φόντο του μακελειού

Κωνσταντινούπολη: Δύο συλλήψεις στο φόντο του μακελειού
REUTERS/ YAGIZ KARAHAN

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές στην Τουρκία, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για δύο ξένους υπηκόους, οι συλλήψεις των οποίων φέρονται να συνδέονται με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina της πρωτεύουσας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν ανάμεσά τους βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης.

Την έιδηση της σύλληψης των δύο ανδρών επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε σημείο ελέγχου στο κεντρικό αεροδρόμιο Ατατούρκ και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου. Εκεί τους πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ κρατήθηκαν για περίπου μία ώρα, προτού οδηγηθούν στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα την Τρίτη οι Αρχές συνέλαβαν οκτώ ακόμα ανθρώπους σε διάφορες επιχειρήσεις, χωρίς, ωστόσο, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές.

Οι συλλήψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις οκτώ ακόμα στις οποίες προέβησαν οι αστυνομικές Αρχές της γειτονικής χώρας το βράδυ της Δευτέρας, πάντα σε σύνδεση με την τρομοκρατική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα εκτυλίχτηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Zeytinburnu στην Τουρκία, μετά από πληροφορίες πως εθεάθη ο δράστης, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στο κλαμπ Reina.

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η επιχείρηση της αστυνομίας η οποία είχε επικεντρωθεί σε ένα σπίτι στην εν λόγω περιοχή, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο club Reina, όπου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς βρήκαν τραγικό θάνατο 39 άνθρωποι.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν και ελικόπτερα και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν κυριολεκτικά αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Hurriyet, η επιχείριση ξεκίνησε όταν η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από πολίτη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είδε τον δράστη στο σημείο και άμεσα σήμανε συναγερμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ