Συρία: Ηγέτες της οργάνωσης Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας νεκροί σε επιδρομή
Τουλάχιστον 25 μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ), ανάμεσά τους πολλά ηγετικά στελέχη της, σκοτώθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής εναντίον αρχηγείου του πρώην επιχειρησιακού βραχίονα της αλ Κάιντα το οποίο βρισκόταν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.
Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσθέτοντας ότι δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης τραυματίστηκαν.
Ωστόσο η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ποιος προχώρησε σε αυτή την αεροπορική επιδρομή. Στη Συρία δρουν τόσο ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όσο και η ρωσική Πολεμική Αεροπορία.
Η επιδρομή αυτή καταγράφηκε την πέμπτη ημέρα της κατάπαυσης πυρός στη Συρία που όμως σύμφωνα με τις χώρες που την προώθησαν, τη Ρωσία και την Τουρκία, δεν συμπεριλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας.
SPONSORED
Έρευνα: Το 75,6% των κατοικιών που πωλήθηκαν το 2025 ήταν άνω των 20 ετών
10:11
Σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 129 τραυματίες - Η στιγμή που κτήρια καταρρέουν
10:07
Οι Χούθι αποκλείουν ισραηλινά πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα - Νέοι ιρανικοί πύραυλοι στο Τελ Αβίβ
10:06
No1 Great Place to Work είναι μια εταιρεία με κουλτούρα που χωρά κάθε άνθρωπο
10:00