ΚΟΣΜΟΣ

Τα τέσσερα είδη γυαλιών που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε

Τα τέσσερα είδη γυαλιών που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε
Instagram/@sunglasses_online2

Τα γυαλιά ηλίου είναι οι προστάτες των ματιών. Κρατούν μακριά τη σκόνη και τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Οι ετικέτες που φέρουν αναγράφουν αναλυτικά από τι προστατεύουν, συμπεριλαμβανομένων υπεριωδών ακτινών. Στιλιστικά οι επιλογές είναι άπειρες, όμως υπάρχουν παγίδες που πρέπει να αποφύγουν οι καταναλωτές.

Δεν μπλοκάρουν το μεγαλύτερο μέρος των υπεριωδών ακτινών

Πρέπει να μπλοκάρουν τουλάχιστον το 90% των βλαβερών ακτινών, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καταρράκτης ακόμη και ο καρκίνος. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες για τα μάτια και το δέρμα. Οι κατασκευαστές μπορούν να αποφύγουν τους κινδύνους προσθέτοντας χημικά στο υλικό των φακών, αλλά και ειδικές επιστρώσεις. Όταν λοιπόν επιλέγετε γυαλιά ηλίου, διαλέξτε εκείνα που αναγράφουν προστασία από υπεριώδεις ακτινοβολίες έως 40nm.

Κακή ποιότητα φακού

Υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διαπιστώσετε αν ο φακός των γυαλιών σας είναι καλής ποιότητας ή όχι. Πάρτε τα γυαλιά σας και κρατήστε τα σε μια απόφαση από το πρόσωπο. Στη συνέχεια κλείστε το ένα μάτι και μετακινήστε τα γυαλιά από την μια πλευρά στην άλλη και ύστερα πάνω κάτω. Αν οι γραμμές που βλέπετε είναι ίσιες, τότε η ποιότητα είναι καλή, αν μετακινούνται, τότε οι φακοί δεν είναι αρκετά καλοί.

Δεν είναι ανθεκτικά σε πρόσκρουση

Όλοι οι φακοί σπάνε, αλλά όσοι είναι φτιαγμένοι από πλαστικό είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν από τους γυάλινους. Τα γυαλιά χωρίς συνταγή και τα αθλητικά γυαλιά είναι φτιαγμένα κυρίως από πλαστικό.

Δεν έχουν φωτοχρωματικούς φακούς

Είναι φακός που σκουραίνει αυτόματα όταν έρχεται σε επαφή με υπεριώδεις ακτίνες. Και πάλι οι ετικέτες εξυπηρετούν για την ενημέρωση του καταναλωτή. Αυτοί οι φακοί ίσως χρειαστούν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στις συνθήκες φωτός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ