ΚΟΣΜΟΣ

Το νέφος και η ομίχλη «πνίγουν» την Κίνα (pics)

Το νέφος και η ομίχλη «πνίγουν» την Κίνα (pics)
REUTERS/Thomas Peter

Αποπνικτική εξακολουθεί να είναι η ατμόσφαιρα στην Κίνα, με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο να ανανεώνει τον συναγερμό για μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ισχυρό νέφος θα επικρατήσει σε τμήματα του Πεκίνου και της Τιεντζίν καθώς και των επαρχιών Χεμπέι, Χενάν, Σαντόνγκ, Σανσί, Σαανσί, Ανχουί, Τζιανγκσού, Χουμπέι, Τζιανγκσί και Χουνάν, σύμφωνα με το NMC, το οποίο ανανέωσε τον πορτοκαλί συναγερμό για τις περιοχές αυτές.

Το NMC ανανέωσε επίσης τον κόκκινο συναγερμό για ομίχλη σε μία σειρά βόρειων, ανατολικών και κεντρικών επαρχιών. Όπως ανέφερε, η πυκνή ομίχλη θα περιορίσει την ορατότητα σε λιγότερο από 200 μέτρα σε τμήματα του Πεκίνου, της Τιεντζίν και των επαρχιών Χεμπέι, Χενάν, Σαντόνγκ, Ανχουί, Τζιανγκσού και Σανσί. Σε ακραίες περιπτώσεις, η ορατότητα πιθανόν να περιορισθεί σε λιγότερο από πενήντα μέτρα στις περιοχές αυτές, πρόσθεσε το Μετεωρολογικό Κέντρο.

Η Κίνα έχει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων βαθμίδων, με κωδικούς χρωμάτων, για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το κόκκινο να είναι ο πιο σοβαρός, ενώ ακολουθούν ο πορτοκαλί, ο κίτρινος και ο μπλε. Πολλές κινεζικές πόλεις έχουν υποφέρει από συχνά φαινόμενα χειμερινού νέφους τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο κοινό. Η κεντρική κυβέρνηση έχει αυξήσει τις προσπάθειες για μείωση της παλαιάς τεχνολογίας παραγωγικής δυναμικότητας και έχει στείλει ομάδες επιθεώρησης σε περιοχές των επαρχιών για να εποπτεύουν την εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων σε βασικές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ