ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη δημοσιότητα το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άμρι (pic)

Ιταλία: Στη δημοσιότητα το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άμρι (pic)
REUTERS/Fabrizio Bensch

Η ιταλική αστυνομία έδειξε στις κάμερες του δημόσιου ενημερωτικού δικτύου Rai News 24, το όπλο με το οποίο ο Τυνήσιος Άνις Άμρι, σύμφωνα με τις εισαγγελικές έρευνες, δολοφόνησε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού στο Βερολίνο και άνοιξε πυρ κατά των δυο ιταλών αστυνομικών, οι οποίοι στη συνέχεια τον εκτέλεσαν, λίγο έξω από το Μιλάνο.

«Πρόκειται για περίστροφο Erma Werke, διαμετρήματος 22 χιλιοστών. Χρειάσθηκαν τέσσερις ημέρες για να μπορέσουμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο», δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της ιταλικής αστυνομίας, Τζαμπάολο Τζαμπολίνι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Το πτώμα του Άμρι συνεχίζει να βρίσκεται σε νεκροτομείο της πόλης Μόντζα, κοντά στο Μιλάνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κανένας συγγενής δεν ζήτησε να του παραδοθεί η σορός του για την τελετή ταφής, ενώ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι έρευνες των ιταλικών εισαγγελικών Αρχών.

Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Τυνήσιου δράστη προκλήθηκε από δυο σφαίρες, οι οποίες τον πέτυχαν στο κεφάλι και στον θώρακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ