ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία αγάπης ενός προσκυνητή και της αδέσποτης σκυλίτσας του

Η ιστορία αγάπης ενός προσκυνητή και της αδέσποτης σκυλίτσας του
The News Minute

Έναν φίλο ζωής βρήκε στα μάτια μιας αδέσποτης σκυλίτσας ένας 38χρονος προσκυνητής. Ο Naveen συνάντησε την Malu κατά την διάρκεια οδοιπορικού του στην Ινδία και περπάτησε μαζί της 600 χιλιόμετρα για να φτάσει στον ναό Sabarimala της ασιατικής χώρας.

Ο Naveen είχε διανύσει 80 χιλιόμετρα, όταν βρέθηκε απέναντι στην Malu. Παρά τον φόβο του απέναντι στα αδέσποτα, που τον ακολουθούσαν και τις προσπάθειες του να την διώξει η σκυλίτσα έμεινε κοντά του και ξεκίνησε να τον ακολουθεί.

«Την παρατήρησα μετά από 80 χιλιόμετρα. Περπάτησε προς το μέρος μου και σταμάτησε όταν έφτασε μπροστά μου», θυμάται ο προσκυνητής. «Προσπάθησα να την διώξω πολλές φορές, αλλά δεν έφευγε».

Στην αρχή η Malu περπατούσε μπροστά από τον συνοδοιπόρο της αλλά φρόντιζε να κοιτάζει συνέχεια πίσω της για να δει αν την ακολουθεί. «Κοίταζε συνέχεια πίσω, ίσως για να σιγουρευτεί ότι την ακολουθώ. Μετά από μερικές μέρες, ξεκίνησε να περπατά πίσω μου, μυρίζοντας συνεχώς τα πόδια μου. Την άφησα να μείνει», είπε ο Naveen μιλώντας στο The News Minute.

«Είναι επίμονο και έξυπνο σκυλί. Με περίμενε υπομονετικά όταν πήγαινα για φαγητό ή για να κάνω μπάνιο. Φύλαγε την τσάντα μου και κοιμόταν δίπλα μου κάθε βράδυ».

dog1

(The News Minute)

Σε μερικές περιπτώσεις η Malu λειτουργούσε ως ξυπνητήρι. Περπατούσε γύρω στα 50 χιλιόμετρα τη μέρα, ξεκινώντας από τις 3 το πρωί, μέχρι να βρει κάποιο ναό ή καταφύγιο για το βράδυ. Μια μέρα το ξυπνητήρι του δεν χτύπησε και το σκυλάκι του τον ξύπνησε. «Κοιμήθηκα παραπάνω εκείνο το πρωί. Με έσπρωξε και γαύγισε μέχρι να ξυπνήσω».

Μια άλλη μέρα ο Naveen νόμιζε ότι είχε χάσει την φίλη του, αλλά τελικά η Malu είχε απλά προχωρήσει λίγο, χωρίς εκείνον. Τον περίμενε για μιάμιση μέρα σε ναό της Pamba. «Μερικοί υποστηρικτές μου με πήραν στο τηλέφωνο και μου είπαν ότι η Malu ήταν κοντά στα σκαλοπάτια, μύριζε κάθε άντρα που περνούσε. Πήδηξε πάνω μου όταν με βρήκε στο πλήθος».

Ο Naveen χρειάστηκε 17 μέρες για να ολοκληρώσει το επικό ταξίδι του και η σκυλίτσα ήταν στο πλευρό του σχεδόν κάθε στιγμή. Όταν έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του την πήρε μαζί του φυσικά. «Της αγόρασα ένα εισιτήριο για το λεωφορείο και κοιμήθηκε τη στιγμή που ξεκινήσαμε. Δεν ξύπνησε μέχρι να φτάσουμε σπίτι, αργά το βράδυ».

Πλέον η Malu έχε ένα σπίτι και ένα πιστό φίλο που θα την φροντίζει και η ιστορία τους ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ