Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 14 νεκρούς
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην παραθαλάσσια πόλη Τζάμπλα, προπύργιο του καθεστώτος στη δυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν οι νεκροί είναι άμαχοι ή στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην επαρχία της Λαττάκειας της δυτικής Συρίας, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Τζάμπλα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας περικύκλωσαν την περιοχή.
Η συριακή κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και το οποίο οδηγούσε ένας βομβιστής-καμικάζι εξερράγη στην πόλη αυτή.
Η Τζάμμπλα επλήγη την περασμένη χρονιά από ένα κύμα επιθέσεων την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν ένα όχημα να φλέγεται και κόσμο στο σημείο όπου διαπράχθηκε η επίθεση, κοντά στο δημοτικό στάδιο, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.
Στις 23 Μαΐου μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 170 ανθρώπους στη Τζάμπλα και την Ταρτούς, άλλη μια παράκτια πόλη που θεωρείται προπύργιο του καθεστώτος, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές εδώ και έξι χρόνια.
Χαϊδάρι: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο με Ι.Χ - Συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός
13:38
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Υποχώρησε φράκτης πολυκατοικίας στον Άλιμο, οχήματα παρασύρθηκαν
13:25
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ επισκέπτεται πυρηνικά υποβρύχια ενώ ο Πούτιν επαινεί τον «αήττητο» δεσμό τους (pics)
13:12
Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - 71.000 ευρώ η λεία τους
12:59