ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Περιορίζει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία

Ρωσία: Περιορίζει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία
REUTERS/Host Photo Agency/RIA Novosti

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρχίζει να περιορίζει την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στη Συρία», δήλωσε ρώσος στρατηγός ανακοινώνοντας την σταδιακή απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων από την χώρα.

«Βάσει της απόφασης του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (του Ρώσου προέδρου) Βλαντίμιρ Πούτιν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρχίζει να περιορίζει την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στη Συρία», είπε χαρακτηριστικά ο Βαλέρι Γερασίμοφ.

Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στόλος υπό το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, που δρούσε από τη Μεσόγειο στα ανοικτά των συριακών ακτών, θα είναι ο πρώτος που θα επιστρέψει από τη Συρία.

Από τον Δεκέμβριο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αποδεχθεί να περιορίσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Συρία στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των συριακών ομάδων της αντιπολίτευσης και της συριακής κυβέρνησης.

Ο Γερασίμοφ εξήγησε ότι ο ρωσικός στόλος ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Συρία και προσέθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις νίκες που κατέγραψε ο συριακός στρατός.

Η απελευθέρωση του Χαλεπιού από τους αντάρτες δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση, επεσήμανε ολοκληρώνοντας ο στρατηγός Γερασίμοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ