Ο Μπέπε Γκρίλο αλλάζει ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο
Την άποψη ότι το κίνημά του πρέπει να αλλάξει ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: να εγκαταλείψει δηλαδή τους ευρωσκεπτικιστές του Βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ και να «μετακομίσει» στην ευρωοομάδα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, έχει ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο.
Η πρόταση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ, από τα εγγεγραμμένα μέλη στα Πέντε Αστέρια με ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου, η οποία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πάντως ότι τα μέλη του κινήματος θα επικυρώσουν την απόφαση του Γκρίλο. Ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός με ανάρτησή του στο ίντερνετ τόνισε ότι το κόμμα Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ με την νίκη του «leave» στο βρετανικό δημοψήφισμα πέτυχε ουσιαστικά τον πολιτικό του στόχο και ότι οι βρετανοί ευρωβουλευτές κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο δεν θα είναι πλέον μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.
Παράλληλα, ο Γκρίλο υπογραμμίζει ότι η Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, διαθέτει ήδη 68 ευρωβουλευτές και ότι με την συμμετοχή των Πέντε Αστέρων θα μπορέσει να γίνει η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Εκτιμά, επίσης, ότι «με τον τρόπο αυτό αποκτά κάποιος ένα ειδικό βάρος για τις επιλογές που θα γίνουν στο μέλλον».
Υπάρχουν, πάντως, και στελέχη των Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων), όπως ο βουλευτής Κάρλο Σιμπίλια, που θεωρούν ότι η Ομάδα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών χαρακτηρίζεται από υπερβολικά φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, ο οποίος δεν μπορεί να συμβαδίσει και να εναρμονιστεί με τις κύριες θέσεις της πολιτικής ατζέντας του συγκεκριμένου ιταλικού πολιτικού κινήματος.
Η Alfa Romeo 55 SGT έχει εμφάνιση 155 V6 TI και έως 750 ίππους
09:52
Πέθανε η Μάρω Κοντού: Ο χρυσός ελληνικός κινηματογράφος έχασε μια μεγάλη κυρία
09:42
Βρέφος εντοπίστηκε νεκρό σε μουσικό φεστιβάλ – Αμοιβή 15.000 δολαρίων για πληροφορίες από το FBI
09:35
Νεκρή ανασύρθηκε από τη Διώρυγα της Κορίνθου μια γυναίκα - Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
09:29