ΚΟΣΜΟΣ

Αεροδρόμιο Φλόριντα: η στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ (vid)

Αεροδρόμιο Φλόριντα: η στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ (vid)

Βίντεο διάρκειας μόλις 17 δευτερολέπτων, αρκετών όμως για να αντιληφθεί κανείς τι επακολούθησε, από τις πρώτες στιγμές της επίθεσης στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή.

Το βίντεο δημοσίευσε η γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα TMZ και προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομείου. Στο οπτικό υλικό διακρίνεται ο δράστης, Εστεμπάν Σαντιάγο, να περπατά ήρεμος, με σχετικά γρήγορο βηματισμό στον τερματικό σταθμό, κοντά στον χώρο των αποσκευών.

Φορά ένα μπλε πουλόβερ κι έχει γένια στο πρόσωπο, Κρατά ένα ρούχο στο αριστερό του χέρι, ενώ δεν έχει μαζί του αποσκευές.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, εμφανίζει ένα ημιαυτόματο περίστροφο, το οποίο είχε κρύψει στην ζώνη του. Πυροβολεί αμέσως δύο φορές εναντίον ανθρώπων που δεν φαίνονται στον φακό. Δεν σταματά να περπατά, αντιθέτως αρχίζει να τρέχει.

Ένας άνθρωπος που έχει προφανώς τραυματιστεί εμφανίζεται για λίγο. Γύρω του διακρίνονται οι άλλοι επιβάτες, χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα για να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Μια γυναίκα κρύβεται πίσω από ένα καρότσι αποσκευών, άλλοι πέφτουν στο πάτωμα. Ο ένοπλος εμφανίζεται συνολικά για 5 δευτερόλεπτα σε αυτό το βίντεο που διαρκεί 20 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο φερόμενος ως δράστης, συνέχισε να πυροβολεί έως να του τελειώσουν οι σφαίρες και κατόπιν παραδόθηκε χωρίς να αντισταθεί, περίπου 70 με 80 δευτερόλεπτά αργότερα.

Ο Σαντιάγκο διώκεται για διάπραξη βίαιων ενεργειών σε αεροδρόμιο κι αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου της Φλόριντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ