ΚΟΣΜΟΣ

Έπαινοι του Πάπα στην Ελλάδα για τo μεταναστευτικό

Έπαινοι του Πάπα στην Ελλάδα για τo μεταναστευτικό
REUTERS/Alberto Pizzoli/Pool

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πρέσβεις των ξένων χωρών που έχουν διαπιστευθεί στην Αγία Έδρα, εξέφρασε επαίνους προς την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, αναφορικά με τις πολιτικές τους υπέρ της υποδοχής των μεταναστών.

Όπως είπε ο ποντίφικας:

Είμαι ευγνώμων στις τόσες χώρες, οι οποίες με γενναιοδωρία υποδέχονται όσους ανθρώπους βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αρχίζοντας από τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ελλάδα και τη Σουηδία.

Το όλο αυτό πρόβλημα, σημείωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, «είναι μία υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορες κάποιες χώρες, ενώ άλλοι σηκώνουν το ανθρωπιστικό βάρος της αντιμετώπισης μίας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία μοιάζει να μην έχει τέλος. Κάτι, που σε περιπτώσεις που είναι κάθε άλλο παρά σπάνιες, απαιτεί μεγάλες προσπάθειες και επιφέρει σημαντικές δυσκολίες», τόνισε.

640x640 8

REUTERS/Alberto Pizzoli

Σύμφωνα με τον ίδιο:

640x640 9

Όλοι θα έπρεπε να συμβάλουν στην οικοδόμηση του καλού για όλο τον πλανήτη μας, με απτές κινήσεις ανθρωπιάς, οι οποίες αποτελούν τα κύρια στοιχεία της ειρήνης και της ανάπτυξης εκείνης, που ακόμη αναμένουν ολόκληρα κράτη και εκατομμύρια άνθρωποι.

Osservatore Romano/Handout via Reuters

Τέλος, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να καταβάλει πραγματικές προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσει μία σοβαρή διαπραγμάτευση για τη Συρία, «η οποία να θέσει τέρμα σε αυτήν τη σύγκρουση, που προκαλεί μία πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ