ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ευρωπαίων ακροδεξιών στη Γερμανία

Συνάντηση Ευρωπαίων ακροδεξιών στη Γερμανία
Reuters / Charles Platiau

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν και η συμπρόεδρος του ακροδεξιού λαϊκιστικού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Φράουκε Πέτρι, θα συμμετάσχουν στις 21 Ιανουάριου στη Γερμανία, σε μια διάσκεψη που αναμένεται να θέσει τις βάσεις για μια συμμαχία μεταξύ των δύο κομμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε η Πέτρι στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας.

Η διάσκεψη με τίτλο «Ελευθερία για την Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στο Κόμπλενς της δυτικής Γερμανίας, διοργανώνεται από την ομάδα Κίνηση για μία Ευρώπη των Ελευθεριών και της Δημοκρατίας (MELD) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που σχηματίστηκε το 2015 και βρίσκεται στο ακροδεξιό φάσμα. Η Λεπέν είναι συμπρόεδρος της ομάδας αυτής.

Στο tweet της η Πέτρι ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή στη διάσκεψη του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού Γκερτ Βίλντερς του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV).

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα συμμετάσχουν επίσης ο Ιταλός Ματέο Σαλβίνι, της Λέγκας του Βορρά και ο Αυστριακός Χάραλντ Βιλίμσκι, γενικός γραμματέας του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO).

Ο Λιντοβίκ ντε Νταν, μέλος του στρατηγικού συμβουλίου της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν επιβεβαίωσε την παρουσία της προέδρου του Εθνικού Μετώπου στη διάσκεψη.

Στις 30 Απριλίου 2016 ο ευρωβουλευτής του AfD Μάρκους Πρέτσελ είχε ανακοινώσει την ένταξή του στην ομάδα MELD. Όμως μέχρι τώρα η Εναλλακτική για τη Γερμανία και το Εθνικό Μέτωπο δεν είχαν καταφέρει να συμμαχήσουν κυρίως εξαιτίας των μεγάλων διαφορών στα οικονομικά τους προγράμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ