Αργεντινή: Απολύθηκε δημόσια λειτουργός επειδή χόρευε σε ιστορικό τόπο μαρτυρίου
Μια δημόσια λειτουργός στην Αργεντινή απολύθηκε αφού βιντεοσκοπήθηκε να χορεύει κατά τη διάρκεια μιας γιορτής για το τέλος της χρονιάς στο γραφείο της, όπου βρισκόταν άλλοτε ένα από τα βασικά κέντρα βασανιστηρίων της στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983).
Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε τη 28η Δεκεμβρίου και κυκλοφορεί από τη Δευτέρα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζεται η γυναίκα, η Καρίνα Νούνιες, μια διοικητική υπάλληλος της γραμματείας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να χορεύει αρχικά ανάμεσα σε συναδέλφους της και κατόπιν πάνω σε ένα γραφείο.
Η δημόσια λειτουργός απολύθηκε λόγω της «ανάρμοστης συμπεριφοράς της», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γραμματεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η γραμματεία αυτή καταλαμβάνει ένα μέρος της παλιάς Σχολής Μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού στο Μπουένος Άιρες. Πρόκειται για το πιο εμβληματικό κέντρο κράτησης και βασανιστηρίων διαφωνούντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Τουλάχιστον 5.000 «εξαφανίστηκαν» επί των ημερών της χούντας· συχνά τους πετούσαν από αεροσκάφη στον Ρίο ντε λα Πλάτα.
Το 2004, ο άλλοτε στρατώνας μεταμορφώθηκε σε μουσείο μνήμης και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ένωση φυλακισθέντων και οικογενειών εξαφανισθέντων της Αργεντινής έκρινε πως η ίδια η οργάνωση γιορτής για την Πρωτοχρονιά σε αυτό τον τόπο μαρτυρίου αποτελεί «νέα επίθεση εναντίον της μνήμης και της ιστορίας του λαού» της χώρας.
Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
20:59
ΗΠΑ: Επιτρέπει εξαγωγή πετρελαίου από την Βενεζουέλα στην Κούβα μόνο για χρήση απο ιδιώτες
20:50
Φλωρίδης για εκταφές Τεμπών: Εξετάσεις που δεν γίνονται στην Ελλάδα θα σταλούν σε ξένα εργαστήρια
20:40
Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»
20:35