ΚΟΣΜΟΣ

Έχει κάνει το αεροδρόμιο της Σαγκάης σπίτι της, εδώ και... 8 χρόνια

Έχει κάνει το αεροδρόμιο της Σαγκάης σπίτι της, εδώ και... 8 χρόνια
LIANHE WANBAO

Η οικονομική κρίση του 2008 την έφτασε στο σημείο να παρατήσει το σπίτι της και να εγκατασταθεί μόνιμα σε αεροδρόμιο της Σαγκάης. Οκτώ χρόνια αργότερα μιλάει στα ΜΜΕ και μοιράζεται την ιστορία της.

Είναι γύρω στα 50 και μιλώντας στο Lianhe Wanbao προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Το 2008, «χτυπημένη» από την κρίση, νοίκιασε το σπίτι της και βρήκε καταφύγιο στο αεροδρόμιο.

Προγραμμάτιζε να μείνει για μερικές νύχτες, αλλά οι νύχτες έγιναν εβδομάδες, μήνες και πολύ γρήγορα πέρασαν οκτώ χρόνια.

Έχει ένα καροτσάκι γεμάτο ρούχα, είδη τουαλέτας, φαγητό και ότι άλλο χρειάζεται καθημερινά. Τρώει στο αεροδρόμιο και χαρακτηρίζει τη ζωή της πολύ βολική, καθώς έχει πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ, ντουζιέρες, κλιματισμό και δωρεάν Wi-Fi.

Το ενοίκιο της προσφέρει περίπου 1.000 δολάρια τον μήνα και πλέον δεν αντιμετωπίζει καμία οικονομική δυσκολία.

«Σκοπεύω να πουλήσω το διαμέρισμα μου και να πάρω ένα μικρότερο, δύο δωματίων, για να κάνω την ζωή μου ευκολότερη», λέει η ίδια μιλώντας για την επιθυμία της να μετακομίσει σε ένα κανονικό σπίτι.

Το προσωπικό του αεροδρομίου υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες όσους έχουν ανάγκη από στέγη. «Συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες όπως το υπουργείο Κοινωνικής και Οικογενειακής Ανάπτυξης, αλλά και με κέντρα εξυπηρέτησης οικογενειών, για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να τους βοηθήσουμε», είπε εκπρόσωπος.

Η εν λόγω γυναίκα είναι ένα από τα δέκα άτομα που έχουν μετατρέψει το αεροδρόμιο σε σπίτι τους. Ένα ζευγάρι και ένας εξηντάχρονος είναι μερικά από τα πρόσωπα που κυκλοφορούν κάθε μέρα στον χώρο.

Οι ειδήσεις για την ζωή εντός του αεροδρομίου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς παλαιότερα είχε έρθει στο φως η ιστορία ενός ζεύγους, που επίσης είχε μετακομίσει στο αεροδρόμιο, αλλά και εκείνες για άτομα που κατασκήνωναν έξω από τον χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ