ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ελβετοί αρνούνται την έκδοση διαβατηρίου σε κάτοικο της χώρας λόγω…αγελάδων

Οι Ελβετοί αρνούνται την έκδοση διαβατηρίου σε  κάτοικο της χώρας λόγω…αγελάδων
Facebook

Η 42χρονη Ολλανδέζα Nancy Holten ζει από οκτώ ετών στην Ελβετία. Μιλάει άπταιστα Γερμανικά και τα παιδιά της έχουν πάρει την ελβετική υπηκοότητα.

Αν και έχει υποβάλει δυο φορές αίτημα για να πάρει ελβετικό διαβατήριο, οι Aρχές της το αρνούνται γιατί οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι δεν σέβεται τις παραδόσεις τους.

Η 42χρονη είναι ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ζώων. Το προηγούμενο διάστημα πρωταγωνίστησε σε δημόσια καμπάνια κατά της τοπικής παράδοσης που θέλει να περνούν στο λαιμό των αγελάδων μια μεταλλική καμπάνα.

Η στάση της εκνεύρισε τους κατοίκους του καντονιού Aargau οι οποίοι εκτιμούν πως η Holten θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στα έθιμα τους.

out2

(Πηγή: Facebook)

«Ο ήχος που κάνει η καμπάνα είναι της κατηγορίας των 100 decibel που σημαίνει πως μπορεί να συγκριθεί με τον ήχο που παράγει ένα κομπρεσέρ. Ούτε εμείς θα θέλαμε κάτι τέτοιο κρεμασμένο στο λαιμό μας. Σωστά;» έχει δηλώσει η 42χρονη ακτιβίστρια. «Από τον λαιμό των ζώων κρέμονται 5 κιλά και προκαλούνται τριβές και τραύματα στο δέρμα τους», αναφέρει μιλώντας στη Daily Mail.

«Νομίζω πως είπα την άποψη μου με έντονο τρόπο» σχολιάζει τώρα η Holten μιλώντας στη Local σημειώνοντας πως πρόθεσή της δεν ήταν να επιτεθεί στις ελβετικές παραδόσεις, αλλά πως ήθελε να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαβίωση των ζώων ενώ δηλώνει πως η Ελβετία είναι το σπίτι της.

Από την πλευρά της η Tanja Suter, πρόεδρος του τοπικού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος, δηλώνει πως η 42χρονη έχει «μεγάλο στόμα» και ότι οι κάτοικοι δεν ήθελαν να της χαρίσουν την ιδιότητα του πολίτη «αφού μας ενοχλεί και δεν σέβεται τις παραδόσεις μας».

Στην Ελβετία οι κάτοικοι έχουν λόγο σε ποιους χορηγείται το διαβατήριο και μπορούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους και να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Τη δεύτερη φορά 206 κάτοικοι του καντονιού Aargau ψήφισαν κατά και 144 υπέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ