ΚΟΣΜΟΣ

Για καφέ στο Trump Tower η Μαρίν Λεπέν (pic)

Για καφέ στο Trump Tower η Μαρίν Λεπέν (pic)
Jon Passantino/Twitter

Η Μαρίν Λεπέν, η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, επισκέφθηκε το πρωί το Trump Tower, τον ουρανοξύστη του Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη φημολογία σχετικά με το εάν επρόκειτο να συναντηθεί ή όχι με τον μεγιστάνα.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου εθεάθη να πίνει καφέ στο Trump Ice Cream Parlor, στο ισόγειο του πύργου Τραμπ, συνοδευόμενη από τρεις άνδρες, μεταξύ αυτών τον σύντροφό της Λουί Αλιό, αντιπρόεδρο του Εθνικού Μετώπου.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους εάν μετέβη στον συγκεκριμένο χώρο για να συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, η Λεπέν αρνήθηκε να απαντήσει. Ένας, ωστόσο, εκ των συνεργατών της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας σύντομης συνομιλίας προτού αποχωρήσει από τον ουρανοξύστη.

Την ίδια ώρα, σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN, επικαλούμενος τον εκπρόσωπο τύπου του δισεκατομμυριούχου Σον Σπάισερ, επισήμανε ότι η Γαλλίδα πολιτικός δεν θα συναντηθεί ούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ ούτε με κάποιο άλλο στέλεχος της ομάδας μεταβίβασης της εξουσίας.

MARIN

Λίγο αργότερα, η Χόουπ Χικς, μία εκ των εκπροσώπων τύπου του επόμενου προέδρου, δήλωσε ότι η Μαρίν Λεπέν δεν θα συναντηθεί με «κανένα στέλεχος της ομάδας μας».

Ο διευθυντής της εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, Ντέιβιντ Ρασλίν, είχε αναφέρει νωρίτερα από το Παρίσι ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς έχει αναχωρήσει για μια «ιδιωτική» επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το πρόγραμμά της, πέραν του να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνάντησης με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο, η Μαρίν Λεπέν, που δηλώνει, όπως κι ο Τραμπ, ότι τάσσεται «κατά του κατεστημένου», ήταν μεταξύ των πρώτων ηγετών πολιτικών κομμάτων που έσπευσαν να συγχαρούν τον μεγιστάνα των ακινήτων για την εκλογή του.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε χαιρετίσει τον «βολονταρισμό» του εκλεγμένου προέδρου σχετικά με τον προστατευτισμό, αφού άσκησε πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία Ford προκειμένου να κατασκευάζει ορισμένα από τα μοντέλα της στις ΗΠΑ και όχι στο Μεξικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ