ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πάνω από 500 μετανάστες διασώθηκαν

Ιταλία: Πάνω από 500 μετανάστες διασώθηκαν
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πάνω από 500 άνθρωποι διασώθηκαν την Παρασκευή σε πολλές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια των οποίων ανασύρθηκαν επίσης δύο σοροί, ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

«Περίπου 550 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιχειρήσεων, τις οποίες συντόνισε το λιμενικό σώμα» της Ιταλίας, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες βράδυ.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε τέσσερις φουσκωτές βάρκες και διασώθηκαν από δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το Bettica, ένα εμπορικό πλοίο και το Aquarius, το σκάφος που έχει ναυλώσει η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Méditerranée.

Εργαζόμενοι της ΜΚΟ βρήκαν τις δύο σορούς σε μια φουσκωτή βάρκα μετά από επιχείρηση, κατά την οποία διασώθηκαν 193 άνθρωποι, όπως ανέφερε η SOS Méditerranée σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, και «άλλες επιχειρήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη» το βράδυ της Παρασκευής, παρά τις «δύσκολες» συνθήκες στη θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ