ΚΟΣΜΟΣ

Φιγιόν: Να πουλήσουμε τις μετοχές των εταιρειών που δεν έχουν στρατηγική σημασία

Φιγιόν: Να πουλήσουμε τις μετοχές των εταιρειών που δεν έχουν στρατηγική σημασία
REUTERS/Philippe Wojazer

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο συντηρητικός πολιτικός ο οποίος σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το γαλλικό δημόσιο πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του σε εταιρείες που δεν έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα.

«Το κράτος πρέπει να είναι μέτοχος μόνο σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας», τόνισε ο Φιγιόν σε συνέντευξή του στο τρέχον τεύχος του οικονομικού περιοδικού Capital. Ωστόσο απέφυγε να αναφέρει ποιες επιχειρήσεις εννοεί.

Ο Φιγιόν σημείωσε ότι η Γαλλία «δεν πρέπει να δείξει ίχνος αδυναμίας» και να εγγυηθεί ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις του τομέα της τεχνολογίας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό διεθνών κολοσσών του κλάδου όπως οι εταιρείες Google, Apple, Facebook and Amazon.

Παρόμοια σχόλια είχε κάνει και τον προηγούμενο μήνα, όταν είπε πως τάσσεται υπέρ της πώλησης μετοχών που διαθέτει το κράτος προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας επεσήμανε τον Δεκέμβριο πως το γαλλικό κράτος πρέπει να απαλλαγεί από «επενδύσεις που δεν είναι απαραίτητες» σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ