Κωνσταντινούπολη: Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο κλαμπ Reina
Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στην Τουρκία σε σχέση με την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, συνελήφθησαν δύο Ουιγούροι Κινέζοι, οι Όμαρ Ασίμ και Αμπουλιέζι Αμπουντουχαμίτι, οι οποίοι κατηγορούνται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», «αγορά πυροβόλων όπλων χωρίς άδεια» και «συνέργεια στον φόνο 39 προσώπων».
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Ικόνιο (νότια Τουρκία) είχε δει τον Ασίμ παρέα με τον ύποπτο ως δράστη της επίθεσης στο νυκτερινό κέντρο, η ακριβής εθνικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει παρά το εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί εναντίον του.
Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Επίδομα γέννησης: Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
02:00
Αγρότες: Μηδενικός φόρος έως 20.000 ευρώ για τους επαγγελματίες - Πίνακες και παραδείγματα
01:00
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται μέχρι σήμερα
00:30
Βραζιλία: Οριακό δημοσκοπικό προβάδισμα του υιού Μπολσονάρου έναντι του Λούλα
23:56