Ακύρωση εμπορικού εμπάργκο κατά Σουδάν με τη σύμφωνη γνώμη του Τραμπ
Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα που αποχωρεί για την προκαταρκτική ακύρωση των κυρώσεων κατά του Σουδάν, έγινε με την πλήρη αποδοχή της επερχόμενης κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα προχωρήσουν στην ακύρωση εφαρμογής του 20χρονου εμπορικού εμπάργκο κατά του Σουδάν, θα “ξεπαγώσουν” τα περιουσιακά του στοιχεία και θ' απενεργοποιήσουν τους οικονομικούς περιορισμούς που εφαρμόζονται κατά της αναφερόμενης χώρας, μετά τη θετική αντίδραση του Χαρτούμ για τη συνεργασία του με τιην Ουάσιγκτον στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κι άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η άρση των περιορισμών θα καθυστερήσει έξι μήνες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το Σουδάν λαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για την επίλυση πολιτικών και στρατιωτικών προβλημάτων, μεταξύ αυτών και το Νταρφούρ.
Πότε ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων - Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις
01:00
Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση του επιδόματος παιδιού - Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
00:30
Συναγερμός για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια λυκείου στα Χανιά
23:59
Βουλγαρία: Η Σόφια υποδέχεται την πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70
23:55