ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Νέα εξέγερση στη φυλακή Αλκασουίς

Βραζιλία: Νέα εξέγερση στη φυλακή Αλκασουίς
REUTERS / STRINGER

Δεκάδες έγκλειστοι κατέλαβαν τη Δευτέρα την ταράτσα της φυλακής Αλκασουίς, κοντά στη Νατάλ, στη βορειοανατολική Βραζιλία, όπου 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ομάδα φυλακισμένων ύψωσε σημαίες στη μισοκατεστραμμένη στέγη της μεγαλύτερης φυλακής της Πολιτείας του Ρίου Γκράντε ντου Νόρτσι, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο την Κυριακή.

Η κατάληψη της στέγης άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας και τερματίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας (στις 18:00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανάπτυξη περίπου πενήντα ανδρών μιας επίλεκτης μονάδας της αστυνομίας για να αποφευχθεί το ξέσπασμα νέων επεισοδίων καθώς συνεχίζεται ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα σε συμμορίες που επιδιώκουν να ελέγξουν τη διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο απολογισμός αυτής της σύγκρουσης από την αρχή της χρονιάς είναι ήδη 115 νεκροί. Οι δολοφονίες στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύτηκαν από ωμότητες: αποκεφαλισμούς και ακρωτηριασμούς.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Αλκασουίς τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου και διήρκεσαν σχεδόν 14 ώρες. Συνεπλάκησαν μέλη δύο αντίπαλων συμμοριών που κατάφεραν να βγουν από τις χωριστές πτέρυγες όπου κρατούνταν και να συγκρουστούν.

Στο εσωτερικό της καθεμιάς από τις πτέρυγες τα κελιά δεν κλειδώνουν καθώς οι μπάρες είχαν καταστραφεί το 2015 σε μια εξέγερση το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ