ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες δεν είναι δυσαρεστημένος με τον Κοτζιά

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες δεν είναι δυσαρεστημένος με τον Κοτζιά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τέλος βάζουν τα Ηνωμένα Έθνη στις φήμες περί δυσαρέσκειας του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι ο κ. Γκουτέρες «ήταν τόσο ενοχλημένος που αρνείται να καθίσει στο ίδιο δωμάτιο με τον Έλληνα υπουργό στο εγγύς μέλλον», ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Φερχάν Χακ είπε:

«Δεν είναι ακριβές. Θα ήθελα να δηλώσω ότι ο κ. Γκουτέρες, ασχολήθηκε και θα συνεχίζει να ασχολείται με όλες τις διάφορες πλευρές σε σχέση μ’ αυτό. Έχετε δει όσα δήλωσε ο την περασμένη εβδομάδα κι απλά θα σας παραπέμψω στο κείμενο των όσων είπε».

Ο κ. Χακ υπογράμμισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία.
«Προφανώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι μία διαρκής και βιώσιμη συμφωνία και θα εργαστούμε με καλή πίστη με όλες τις διάφορες πλευρές», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρε το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσει μέχρι την Πέμπτη στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Σ.Α., το σχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Διπλωμάτες του Σ.Α. αναμένουν ότι θα υπάρξει ένα επικαιροποιημένο τεχνικό κείμενο, που δεν θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα για να εγκριθεί ομόφωνα.

Την Παρασκευή η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα ενημερώσει τις χώρες που συμμετέχουν με δυνάμεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Δευτέρα μαζί με τον ειδικό σύμβουλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα ενημερώσουν τα μέλη του Σ.Α. κεκλεισμένων των θυρών για την αποστολή των καλών υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένης και της Γενεύης – και την προετοιμασία που γίνεται για την ανταπόκριση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη μετά τη διευθέτηση κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ