ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 300.000 πολίτες

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 300.000 πολίτες
REUTERS/Manuel Silvestri

Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχει αφήσει 300.000 κατοίκους στην περιφέρεια Αμπρούτσο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η περιφέρεια ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την στιγμή που πρόκειται για το ένα τρίτο του πληθυσμού της, ενώ η κυκλοφορία είχε διακοπεί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης Πεσκάρα. Συγκεκριμένα, στην περιφέρεια της Τοσκάνης και στην Τεργέστημ, ο άνεμος πνέει με πάνω από 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην πόλη Ποτέντσα της Κάτω Ιταλίας ένας εργάτης καταπλακώθηκε από πτώση δέντρου και όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός. Στο Μπρίντιζι της Απουλίας, ένας άνδρας αποκοιμήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ χιόνιζε ασταμάτητα και πέθανε από κρυοπληξία.

Πολλά προβλήματα σημειώνονται και στις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας. Το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο σε πολλές απομονωμένα, μικρά χωριά και η Υπηρεσία Πολιτική Προστασία προσπαθεί να μοιράσει τρόφιμα στους κατοίκους.

Στην κεντρική οδική αρτηρία Σαλάρια, η οποία συνδέει την Ρώμη με τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ