Ο Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι η διαφυλική, που ήταν στο παρελθόν γνωστή ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, θα αποφυλακιστεί την 17η Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών διότι παρέδωσε στον WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η Μάνινγκ είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων.
Εξάλλου, ο Ομπάμα μείωσε τις ποινές ακόμη 208 κρατουμένων και απένειμε χάρη σε 64 πρόσωπα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Συνολικά, καθώς η θητεία του φθάνει στην ολοκλήρωσή της την Παρασκευή, ο Ομπάμα έχει μειώσει τις ποινές 1.385 ανθρώπων και έχει απονείμει χάρη σε άλλους 212.
Αντίδραση WikiLeaks
«ΝΙΚΗ: Ο Ομπάμα μειώνει την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ από τα 35 χρόνια στα 7. Η ημερομηνία αποφυλάκισης είναι πλέον η 17η Μαΐου», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο οργανισμός που διαχειρίζεται στον ιστότοπο, ο οποίος ειδικεύεται στη δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων.
«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Νέα δεδομένα για το πρόγραμμα - Μία κλήρωση για δύο χρονιές
05:00
Θερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
04:00
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
03:00
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00