ΚΟΣΜΟΣ

Νέος σεισμός στην Ιταλία. Εκκενώνεται το Μετρό

Νέος σεισμός στην Ιταλία. Εκκενώνεται το Μετρό
EMSC

Ακόμη μια ισχυρή σεισμική δόνηση, η δεύτερη μέσα σε λίγα λεπτά, σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία κι έγινε αισθητή στη Ρώμη, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρούν στην εκκένωση του μετρό της πόλης, για λόγους ασφαλείας. 

Η νέα σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στα 108 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, σημείο που λίγο νωρίτερα είχε δώσει ακόμη έναν ισχυρό σεισμό της τάξης των 5,4 Ρίχτερ.

Συνολικά μέσα σε διάστημα μιας ώρας σημειώθηκαν τρεις σεισμοί, με τον δεύτερο-χρονικά- να είναι ο πιο ασθενής με 3,2 Ρίχτερ. Κοινό χαρακτηριστικό των σεισμών, το σχεδόν ίδιο επίκεντρο αλλά και το μικρό εστιακό βάθος.

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις "ξύπνησαν" μνήμες από τους σεισμούς που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά και τον Οκτώβριο στην κεντρική Ιταλία κι έκαναν συντρίμμια ολόκληρες πόλεις.

Όπως αναφέρουν τόσο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όσο και οι χρήστες του Twitter οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στη Ρώμη. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση τόσο του μετρό, όσο και σχολείων και μουσείων.

Όπως αναφέρει η Corriere Della Sera, η πρώτη-χρονικά- δόνηση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και ιδιαίτερα έντονη, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Λάτσιο και Αμπρούτζο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στις περιοχές που δέχθηκαν το ισχυρό πλήγμα του Εγκέλαδου τον περασμένο Αύγουστο.

corriere

Οι κάτοικοι των περιοχών της κεντρικής Ιταλίας που είδαν τις πόλεις και τα χωριά τους να ισοπεδώνονται από τους πρόσφατους σεισμούς, βρίσκονται αντιμέτωποι εδώ και αρκετές ημέρες και με δύσκολα καιρικά φαινόμενα, καθώς πόλεις όπως το Αματρίτσε και η Νόρτσια έχουν καλυφθεί από χιόνι, που ξεπερνά το ένα μέτρο.

174623751

Πηγή: EPA/EMILIANO GRILLOTTI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ